Savannah

De Savannah is een vrij grote hybride kattensoort. Het ras is het resultaat van een kruising tussen een serval (een wilde kat die in Afrika leeft) en een gedomesticeerde kat. In 1986 werd in de Verenigde Staten de eerste Savannah geboren. Deze was het resultaat van een kruising tussen een serval en een Siamees. Sinds 2001 wordt de Savannah door de TICA erkend als apart kattenras.

Uiterlijk

De Savannah is een vrij grote kat in verhouding tot andere rassen. De schouders kunnen wel 45 cm hoog worden. De Savannah heeft een smal hoofd met grote oren. De vacht is doorgaans goudkleurig met zwarte vlekken. De zwarte vlekken hebben een patroon dat vergelijkbaar is met dat van de Cyperse kat. Een kater wordt meestal ongeveer 10 kg zwaar, terwijl de vrouwtjes ongeveer 8 kilo worden.

Karakter

De Savannah heeft een speels karakter en gaat goed samen met andere huisdieren. In tegenstelling tot de meeste andere katten is de Savannah niet bang voor water. De Savannah staat nog erg dicht bij de natuur staat en daarom is het in een aantal staten in de Verenigde Staten verboden om Savannah’s te houden. Ook is het verboden om de kat in AustraliĆ« te importeren.